Logo Makelaarverkenner.nl

Binnen 1 uur de beste makelaarsoffertes uit uw regio

Makelaars vergelijken en kiezen

Op zoek naar uw droomhuis of wilt u uw eigen huis verkopen? Dan is het van belang om een professional in te schakelen die u volledig kunt begeleiden bij de koop of verkoop van een huis.

Door makelaars met elkaar te vergelijken is het mogelijk om gemakkelijk de beste makelaar te vinden die qua service en kosten aan uw wensen voldoet. Zo krijgt u een goed beeld over de verwachte makelaarskosten en komt u niet voor verrassingen te staan.

De taken van een makelaar

Mensen begeleiden bij de koop, verkoop, verhuur of het huren van een bedrijfspand is hetgeen wat een makelaar dagelijks doet. Hierbij heeft de makelaar als taak om het gehele proces te begeleiden en u over alle ontwikkelingen omtrent de koop of verkoop op de hoogte te houden. De makelaar kan een vrijblijvende waardebepaling doen en u daarbij adviseren over het verkoop traject, maar ook specifiek op zoek gaan naar een geschikte woonruimte en als aankoopmakelaar optreden. Ook is de makelaar bevoegd om advies te geven aan de gemeente en woningbouwvereniging over nieuwbouwprojecten, renovaties, onteigeningen en verbouwingen. Daarnaast kan de makelaar zich ook bezig te houden met de bemiddeling van commercieel vastgoed.

Voor professionele begeleiding bij de koop of verkoop van een huis is een makelaar dus onmisbaar.

Makelaars vergelijken

Om de makelaar te vinden die aan uw wensen voldoet en in uw behoeftes kan voorzien, is het verstandig om de verschillende diensten van makelaars met elkaar te vergelijken. Dit vergelijken kan in alle rust thuis of op uw kantoor gebeuren, waar door middel van enkele klikken de beste makelaar voor uw situatie gevonden kan worden. Tijdens zoektocht naar de geschikte makelaar is het vooral belangrijk om te kijken naar het serviceniveau van de makelaar en ervaringen van anderen. Afhankelijk van uw financiële situatie is het ook raadzaam om de prijzen van de makelaars te vergelijken, al moeten de service en de ervaringen centraal blijven staan.

Makelaarskosten

Of een makelaar nu zelfstandig werkt of in loondienst is van een makelaarskantoor, aan het inschakelen van een makelaar zijn kosten gebonden. De kosten van een makelaar bestaan uit een bepaald percentage van de koop- of huurprijs wat verschilt per makelaardij en die pas in rekening worden gebracht als de koop of verkoop plaats heeft gevonden. Toch zijn in veel gevallen de makelaarskosten onderhandelbaar, waar u naar kunt vragen bij de makelaar van u keuze. Naast deze kosten zouden er ook andere bijkomende kosten kunnen zijn zoals advertentiekosten, maar ook deze zijn afhankelijk van de makelaar waarmee u in zee gaat.

De beste makelaar voor uw situatie vindt en vergelijk je gemakkelijk via onze website. Vul je postcode en emailadres in en ontvang vrijblijvend offertes van makelaars in uw regio.

De beste makelaars vergelijk je snel, op www.makelaarVerkenner.nl

Vergelijk offertes voor je beslist!duim

Volledig gratis én vrijblijvend

klok

Al binnen 1 minuut heb jij je aanvraag afgerond.

check

Alleen door ons gecontroleerde makelaars.